Değerlerimiz ve İlkelerimiz
Kadınların sosyal yaşama tam ve aktif katılımını teşvik ederek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlar.
Çalışmalarını toplumsal cinsiyet eşitliği eksenli yöntemlerle yürütür, yatay ilişkili kolektif çalışmaya dayalı örgütlenme anlayışını benimser.
Kadınların ve çocukların ana dilde eğitimine ve kişisel gelişimlerine odaklanarak, bilgi ve becerilerini artırarak yaşamlarında pozitif değişimler yaratmak için politikalar amaçlar.
Her yaştan insanı, her kesimden kadını kapsayan ve farklılıkları benimseyen bir yaklaşım içindedir.
Yerel yönetimlerden uluslararası kuruluşlara kadar geniş bir yelpazedeki paydaşlarıyla iş birliği yaparak ortak hedeflere ulaşmak için ortak ilkeler doğrultusunda çalışma yürüten kadın-çocuk ve kültür sanat kurumları ile iş birliği yapar.
Bütün çalışmalarında her düzeyde saydamlığı ve hesap verebilirliği esas alır.
Ana dilinde ücretsiz eğitim hakkını savunur.
Kürt dilini ve kültürel ifade özgürlüğünü savunur, kültürel ifade çeşitliliği mirasının korunması ve nesillere aktarılması için çalışır.
Kadınlara ve çocuklara ana dilinde kültürel ifade becerisi kazandırmak, kültürel ve sanatsal faaliyetleri erişilebilir kılmak için çalışır.
Kültür ve sanat alanını toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinden değerlendirerek bu alanda kadınların cinsiyet temelli maruz kaldığı ayrımcılığı gündemleştirir ve savunuculuğunu yapar.
Din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, siyasi görüş, ekonomik durum ve sosyal statü, yaş, engellilik durumu, eğitim düzeyine dayalı yapılan her türlü ayrımcılığa, hiyerarşiye karşıdır.
KASED, antidemokratik yöntemlerle seçilmiş ve atanmış hiçbir kurum ve kuruluş ile işbirliği yapmaz.
Yerel yönetimlerden uluslararası kuruluşlara kadar geniş bir yelpazedeki paydaşlarıyla iş birliği yaparak ortak hedeflere ulaşmak için ortak ilkeler doğrultusunda çalışma yürütür.
Tüm insanların tam eşitliği için toplumsal cinsiyet eşitliği değerlerini kullanır ve teşvik eder. Cinsiyet, toplumsal cinsiyet, yaş, ırk, din, dil, siyasi veya başka bir görüş, sınıf, etnik köken, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, sağlık durumu, engellilik, nesep, medeni hal, göçmen veya mülteci statüsü veya bir başka statü gibi faktörlere dayalı tüm ayrımcılıklara karşıdır.
Dernek, kadına karşı ayrımcılığa ve eşitsizliklere karşı kültür sanat alanında kadınların yaşadığı ihlalleri göz önünde bulundurur.